Telecí pečeně na slanině se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 161.5 mg
  • Draslík 633.8 mg
  • Vláknina 24.7 mg
  • Vitamín A 24.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Část slaniny nakrájíme na proužky a protkneme jí omyté maso.

  • 2

    Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, na pekáčku rozškvaříme, přidáme máslo, osolené maso a po všech stranách je opečeme. Mírně podlijeme vodou a za častého podlévání vlastní šťávou upečeme do měkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zalijeme kyselou smetanou rozkvedlanou s moukou a krátce povaříme. Šťávu přecedíme a ochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, houskovými knedlíky nebo s rýží.

Komentáře k receptu