Fazolková polévka s kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 51 g
- Sodík 847 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 35.1 mg
- Draslík 268.7 mg
- Vláknina 5935.5 mg
- Vitamín A 5935.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na šikmé proužky, očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Jíšku přidáme k zelenině, polévku podle chuti přisolíme, přidáme bujón a ještě chvíli povaříme.
-
3
Polévku odstavíme z ohně, vmícháme rozšlehanou smetanu, česnek utřený se solí a přivedeme téměř k varu.
-
4
Před podáváním posypeme polévku nasekanou pažitkou.