Kari makrela
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 49 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 243.6 mg
- Draslík 12 mg
- Vláknina 218 mg
- Vitamín A 218 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrelám nařízneme na hřbetu kůži a opatrně ji stáhneme. Každou rybu rozdělíme podél páteře na poloviny.
-
2
Porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a poprášíme kari kořením. Pečeme 10-15 minut.
-
3
Krátce před koncem pečení posypeme porce ryby nastrouhaným sýrem a zapečeme, až se sýr roztaví.