Sýr zapečený se žemlemi a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 25 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 288.8 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na plátky nakrájíme žemle a plátky rozkrájíme na proužky. Sýr nakrájíme stejným způsobem.
-
2
Silně vymastíme zapékací mísu máslem, poklademe vrstvou žemlí, vrstvou sýra a vrstvy opakujeme.
-
3
Vložíme do předehřáté trouby.
-
4
Vejce ušleháme do pěny, přilijeme osolené mléko.
-
5
Jakmile se sýr začne zapékat, přilijeme připravenými vejci a zapékáme zhruba půl hodiny.