Červená omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 66 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 12.2 mg
- Draslík 498.9 mg
- Vláknina 3742.7 mg
- Vitamín A 3742.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a 1 lžíce másla připravíme světlou jíšku. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.
-
2
Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme do omáčky a na mírném ohni povaříme 20 - 30 minut.
-
3
Nakonec omáčku osolíme, zalijeme vínem a prolisujeme.