Červená omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 12.2 mg
  • Draslík 498.9 mg
  • Vláknina 3742.7 mg
  • Vitamín A 3742.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky a 1 lžíce másla připravíme světlou jíšku. Přidáme rajčatový protlak a zalijeme vývarem.

  • 2

    Na zbylém másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a petržel, přidáme do omáčky a na mírném ohni povaříme 20 - 30 minut.

  • 3

    Nakonec omáčku osolíme, zalijeme vínem a prolisujeme.

Komentáře k receptu