Bílá omáčka k dušeným rybám
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 9 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 111.6 mg
- Vláknina 57.5 mg
- Vitamín A 57.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, promícháme a 10 minut povaříme.
-
2
Odstavíme z ohně, přimícháme citronovou šťávu, zbylé máslo a sůl. Po rozpuštění másla omáčku prolisujeme.