Anglická omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 133.6 mg
- Vláknina 669.5 mg
- Vitamín A 669.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z 30g másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a za stálého míchání povaříme.
-
2
Potom přidáme očištěné, nakrájené žampiony zakapané citronovou šťávou, osolíme a zvolna vaříme za stálého míchání na mírném ohni 30 minut.
-
3
Hotovou omáčku procedíme, přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme a zjemníme zbylým máslem a smetanou.
-
4
Omáčku podáváme k rybám.