Anglická omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 0.1 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 193 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 133.6 mg
  • Vláknina 669.5 mg
  • Vitamín A 669.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z 30g másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a za stálého míchání povaříme.

  • 2

    Potom přidáme očištěné, nakrájené žampiony zakapané citronovou šťávou, osolíme a zvolna vaříme za stálého míchání na mírném ohni 30 minut.

  • 3

    Hotovou omáčku procedíme, přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme a zjemníme zbylým máslem a smetanou.

  • 4

    Omáčku podáváme k rybám.

Komentáře k receptu