Gratinovaná rajčata po neapolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 30.1 mg
  • Draslík 414.3 mg
  • Vláknina 4411.6 mg
  • Vitamín A 4411.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky a naskládáme je do máslem vymazané zapékací mísy. Poklademe je nasekaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme směsí strouhanky, nastrouhaného parmezánu, nasekané bazalky a petrželky.

  • 2

    Vše pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme v troubě pod grilem dozlatova.

Komentáře k receptu