Indické kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 dkg Máslo čerstvé
  • 1 šálek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1286 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 383.1 mg
  • Draslík 847.4 mg
  • Vláknina 1047.5 mg
  • Vitamín A 1047.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na másle.

  • 2

    Přidáme jemně nakrájenou a na másle osmahnutou cibuli, kari koření a zalijeme vývarem. Dusíme doměkka asi 20 minut.

  • 3

    Měkké kuře vyjmeme z kastrolu, šťávu zahustíme jíškou z másla a mouky a necháme chvíli povařit. Nakonec přilijeme smetanu.

  • 4

    Hotovou omáčku procedíme jemným sítem a přelijeme ji přes kuře.

  • 5

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu