Pudink z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Pšeničná krupice
  • 100 g Cukr krupice
  • 130 g Ovesné vločky
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1038 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 425.2 mg
  • Draslík 371.9 mg
  • Vláknina 12420 mg
  • Vitamín A 12420 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1611.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mléka a ovesných vloček uvaříme za stálého míchání hustou kaši.

  • 2

    Máslo, cukr a žloutky třeme do pěny. Přidáme vychladlou kaši a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme krupici a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a uzavřeme. Vaříme ve vodní lázni asi 45 minut.

  • 4

    Podáváme s kompotem nebo ovocnou šťávou.

Komentáře k receptu