Pikantní vejce
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Sardelová pasta
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 124.3 mg
- Vláknina 995.5 mg
- Vitamín A 995.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme nasekanou petrželku a jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme kyselou smetanou, přidáme citronovou šťávu, sardelovou pastu, sůl, pepř a vše povaříme.
-
2
Vejce uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do omáčky.
-
3
Podáváme s pečivem.