Květákový knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 18 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 143.2 mg
- Draslík 786.7 mg
- Vláknina 12850.3 mg
- Vitamín A 12850.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 minut vsáknout.
-
2
Žemle vmícháme do uvařeného květáku, rozmačkaného na kaši. Přidáme máslo, žloutky, špetku muškátu, sůl a podle potřeby krupici.
-
3
Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
4
Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a upravíme do tvaru šišky. Volné konce sáčku pevně zavážeme kousek od těsta, aby knedlík při vaření mohl zvětšit objem.
-
5
Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, obrátíme jej a vaříme ještě 25 minut.
-
6
Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.