Srnčí steak v pepřové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 640 g Srnčí kýta
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Šalotka
  • 20 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1018 kcal
  • Sacharidy 157 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 156 g
  • Cholesterol 20.6 mg
  • Draslík 2801.9 mg
  • Vláknina 106008 mg
  • Vitamín A 106008 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 89.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté kýty nakrájíme steaky na prst tlusté. Osolíme je a obalíme po obou stranách v tlučeném pepři. Maso rychle opečeme na másle a vyjmeme.

  • 2

    Na zbytku tuku zpěníme šalotku s tlučeným jalovcem, zaprášíme moukou, přilijeme koňak, smetanu a šťávu z masa. Vše povaříme asi 3 minuty. Šťávu nalijeme na steaky.

  • 3

    Podáváme s bramborovou slámou a dušenými jablky s rybízovou náplní.

Komentáře k receptu