Pečený špenátovo-artyčokový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Sýr Parmezán
  • 70 g Sýr Gouda 45%
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 240 g Sýr krémový
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 420 g Artyčoky sterilované
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cibule sušená
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 642 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 87.2 mg
  • Draslík 616.8 mg
  • Vláknina 14551.7 mg
  • Vitamín A 14551.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny ingredience kromě poloviny množství parmazánu a poloviny množství goudy rozmixujeme dohladka. Směs dáme do pekáčku a posypeme odloženými dvěma sýry.

  • 2

    Necháme 2 hodiny odležet v lednici.

  • 3

    Poté pečeme na 170 °C asi 35 minut.

  • 4

    Podáváme ještě horké.

Komentáře k receptu