Polévka z řapíkatého celeru II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1 ks Brambory
  • 8 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 103 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 391 mg
  • Vláknina 1252 mg
  • Vitamín A 1252 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty nakrájíme, zalijeme 500 ml vody nebo vývaru a 5 minut povaříme.

  • 2

    Přidáme celer, šalotku a česnek a vaříme dalších 5 minut.

  • 3

    Přidáme hrášek a 3 minuty vaříme.

  • 4

    Přidáme petrželku a rozmixujeme.

  • 5

    Osolíme, opepříme, přidáme olej.

  • 6

    Podáváme.

Komentáře k receptu