Mole Poblano

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 50 g Hrozinky
  • 75 g Mandle
  • 50 g Ořechy burské pražené
  • 25 g Sezam - semena
  • 600 ml Vývar slepičí
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Koriandr čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0.8 mg
  • Draslík 519.2 mg
  • Vláknina 11440.2 mg
  • Vitamín A 11440.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve dáme na pár minut péct papriky, chilli papričky a rajčata. Pečeme při teplotě 250°C. Když je zelenina dostatečně opečená vyndáme ji, necháme mírně vychladnout, poté sloupneme slupky.

  • 2

    Zeleninu nasekáme na co nejjemněji. V pánvi na 3 lžících oleje ji podusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina, poté rozmixujeme.

  • 3

    Cibuli a česnek nasekáme najemno a na 1 lžíci oleje opečeme dozlatova, taktéž dáme stranou.

  • 4

    Na 2 lžících oleje opečeme mandle, oříšky a koření. Celé rozmixujeme spolu s odloženou cibulí, česnekem a rozinkami.

  • 5

    Na zbylém oleji povaříme veškeré rozmixované ingredience, promícháme s nalámanou čokoládou, cukrem a za stálého míchání přiléváme vývar. Vaříme na mírném ohni zhruba jednu hodinu.

  • 6

    Nakonec omáčku ochutíme solí a posypeme sezamem, který si předem opražíme na suché pánvi dozlatova.

Komentáře k receptu