Mole Poblano
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
- 50 g Hrozinky
- 75 g Mandle
- 50 g Ořechy burské pražené
- 25 g Sezam - semena
- 600 ml Vývar slepičí
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- 3 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Anýz mletý
- 1 špetka Koriandr čerstvý
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 8 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 25 g
- Sodík 414 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 519.2 mg
- Vláknina 11440.2 mg
- Vitamín A 11440.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve dáme na pár minut péct papriky, chilli papričky a rajčata. Pečeme při teplotě 250°C. Když je zelenina dostatečně opečená vyndáme ji, necháme mírně vychladnout, poté sloupneme slupky.
-
2
Zeleninu nasekáme na co nejjemněji. V pánvi na 3 lžících oleje ji podusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina, poté rozmixujeme.
-
3
Cibuli a česnek nasekáme najemno a na 1 lžíci oleje opečeme dozlatova, taktéž dáme stranou.
-
4
Na 2 lžících oleje opečeme mandle, oříšky a koření. Celé rozmixujeme spolu s odloženou cibulí, česnekem a rozinkami.
-
5
Na zbylém oleji povaříme veškeré rozmixované ingredience, promícháme s nalámanou čokoládou, cukrem a za stálého míchání přiléváme vývar. Vaříme na mírném ohni zhruba jednu hodinu.
-
6
Nakonec omáčku ochutíme solí a posypeme sezamem, který si předem opražíme na suché pánvi dozlatova.