Polévka z hrášku a chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Slanina vepřová
  • 180 g Chřest zelený
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 6 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 42.1 mg
  • Draslík 482.3 mg
  • Vláknina 16056.1 mg
  • Vitamín A 16056.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest opláchneme, špičky odkrojíme a odložíme, stonky nakrájíme. Cibulky nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na pánvi na másle s olejem rozpustíme a opečeme slaninu, vyjmeme ji a do vysmaženého tuku vložíme pokrájené rohlíky. Osmažíme je dozlatova a dáme stranou.

  • 3

    Ve vývaru na mírném plameni vaříme cibulky s pokrájeným chřestem a hráškem. Když zelenina změkne, rozmixujeme ji se zakysanou smetanou, solí a pepřem a zahřejeme spolu s chřestovými špičkami. Polévku podáváme s krutony z rohlíků a vysmaženou slaninou.

Komentáře k receptu