Tagliatelle s tykví a piniovými oříšky
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Parmezán
- 750 g Tykev
- 500 g Těstoviny Tagliatelle
- 80 g Oříšky piniové
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 375 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1212 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 52.7 mg
- Draslík 814.8 mg
- Vláknina 15013.5 mg
- Vitamín A 15013.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle orestujeme cca 3min dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu zahříváme.
-
2
Poté podlijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájenou tykev a povaříme doměkka.
-
3
Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, snížíme teplotu, přidáme smetanu a necháme ji prohřát. Již nevaříme. Odstavíme a jakmile omáčka trochu vychladne, rozmixujeme dohladka.
-
4
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
5
Omáčku opatrně prohřejeme, nalijeme na těstoviny, přidáme piniové oříšky a promícháme. Dozdobíme pažitkou.
-
6
Strouhaný parmazán podáváme v misce zvlášť.