Nákyp z kuřecího masa
Suroviny
- 250 g Drůbeží maso pečené
- 50 g Šunka drůbeží
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Estragon
- 10 g Citronová kůra
- 250 ml Vývar drůbeží
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 20 ml Olej olivový
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1100 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 449.1 mg
- Draslík 357 mg
- Vláknina 2192.5 mg
- Vitamín A 2192.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme vývar a pár minut povaříme a odstavíme. Do chladnoucí omáčky vmícháme smetanu se žloutky, osolíme a opepříme.
-
2
Pečené kuřecí maso a šunku rozmixujeme a vmícháme do hotové omáčky. Přidáme nasekaný estragon, citronovou kůru a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotou naplníme vymazanou zapékací mísu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.