Hrachová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 15 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 174.3 mg
- Vláknina 8431.5 mg
- Vitamín A 8431.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách propláchneme a doměkka uvaříme ve směsi zeleninového a houbového vývaru. Poté slijeme a rozmixujeme.
-
2
Bylinky omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno. Vmícháme je do hrachového pyré, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a máslovou omáčkou.
-
3
Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k houbám a kedlubnům.