Omáčka z máty a fazolí cannellini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Fazole cannellini
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Omáčka Tahini
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 168.5 mg
  • Vláknina 1653.7 mg
  • Vitamín A 1653.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém množství studené vody necháme přes noc namočené fazole. Poté fazole přecedíme, propláchneme a dáme do velké pánve, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a necháme vařit na prudkém plameni 10 minut. Poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud nezměknou.

  • 2

    Fazole přecedíme a dáme do mixéru, přidáme česnek, mátu, jarní cibulky, olivový olej a tahini. Směs mixujeme cca 15 vteřin.

  • 3

    K fazolové kaši přidáme kmín, koriandr, sůl, citronovou šťávu a pepř. Vše promícháme a dáme na 30 minut přikryté na chladné místo.

  • 4

    Omáčku rozdělíme do jednotlivých misek, misku dáme na talíř, a podáváme.

Komentáře k receptu