Středomořská rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 100 g Bageta
  • 1 kávová lžička Bobkový list
  • 1 kávová lžička Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Šafrán
  • 1 ks Vývar rybí
  • 1.5 ks Sůl
  • 1 ks Sýr Gruyére
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Okouník mořský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 146120 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 1547.4 mg
  • Vláknina 6268.2 mg
  • Vitamín A 6268.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme kůže a nakrájíme na kousky. V hrnci si rozehřejeme olej, přidáme nakrájený fenykl a za občasného zamíchání 5 minut pečeme. Přisypeme nakrájené šalotky a česnek a opékáme dalších 5 minut. Vmícháme ryby, pokrájená rajčata, bouguet garni (svázaná petrželka, tymián, bobkový list a řapíkatý celer), šafrán a rybí vývar.

  • 2

    Hrnec částečně přikryjeme pokličkou a za občasného míchání zvolna vaříme po dobu 30 minut, dokud se rajčata nerozpadnou, Podle potřeby sbíráme z povrchu pěnu, která se při vaření vytvoří.

  • 3

    Z polévky odstraníme bouquet garni, vše rozmixujeme a propasírujeme do mísy. Vrátíme polévku do hrnce, prohřejeme ji a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Nakrájíme bagetu a opečeme. Opečené krajíčky potřeme omáčkou rouille (viz recept Rouille s chilli), posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme na talíře a zalijeme připravenou polévkou.

Komentáře k receptu