Vitello tonnato
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 38 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 474.2 mg
- Draslík 387 mg
- Vláknina 1522.6 mg
- Vitamín A 1522.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso potřeme olejem, přidáme pepř, sůl a vložíme na pekáč. Můžeme přikrýt alobalem a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 230 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 1,5 hodiny. Upečené maso necháme zcela vychladnout, šťávu slijeme a odložíme.
-
2
Vejce rozmixujeme společně se lžící citronové šťávy a špetkou soli. Olej z tuňáka doplníme olivovým olejem na 300 ml a za stálého míchání přidáváme po kapkách do našlehaných vajec, dokud nevznikne hladká majonéza. Vmixujeme tuňáka a případně ještě dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Vmícháme šťávu odlitou z masa. Omáčka musí být tekutá.
-
3
Maso pokrájíme na velmi tenké plátky. Část masa rozložíme na talíř, přelijeme připravenou omáčkou a stejným způsobem vrstvíme i zbývající plátky. Skončíme vrstvou omáčky, přikryjeme a vložíme na noc do lednice.
-
4
Pokrm obložíme rozpůlenými vypeckovanými a okapanými kapary, špetkou nakrájené petrželky a stroužky citronu.