Jidáše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 15 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 181 mg
- Draslík 297.8 mg
- Vláknina 6613.3 mg
- Vitamín A 6613.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
V míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme žloutky. Přídáme prosátou mouku, sůl, kvásek a mléko. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které pod utěrkou necháme vykyout.
-
3
Z vykynutého těsta krájíme kousky, z nich vyválíme střední válečky, stočíme do spirály a klademe na plech. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Jidáše pečeme dorůžova.
-
4
Po upečení potřeme ještě horké jidáše medem.