Vepřové buchty barbecue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Chlebová směs
  • 85 g Cukr krystal
  • 150 g Slanina anglická
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 702 mg
  • Vitamín A 702 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme bulky: chlebovou směs (ve které je i droždí) smícháme s cukrem a vodou – podle návodu na obalu. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout.

  • 2

    Mezitím si připravíme náplň: Na oleji smažíme kostičky slaniny dokřupava. Po pěti minutách přidáme i utřený česnek a zázvor a za další minutu sójovou omáčku, med a račatové pyré. Dobře promícháme a necháme zchladnout.

  • 3

    Z těsta vytvoříme 12 bochánků. Do každého zamotáme jednu dvanáctinu náplně (asi jednu lžíci). Skládáme je na plech podobným způsobem jako povidlové buchty. Necháme je 30 minut kynout. Potřeme je vejcem a pečeme 30 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu