Vepřové buchty barbecue
Suroviny
- 500 g Chlebová směs
- 85 g Cukr krystal
- 150 g Slanina anglická
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 3 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 78.1 mg
- Vláknina 702 mg
- Vitamín A 702 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme bulky: chlebovou směs (ve které je i droždí) smícháme s cukrem a vodou – podle návodu na obalu. Vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout.
-
2
Mezitím si připravíme náplň: Na oleji smažíme kostičky slaniny dokřupava. Po pěti minutách přidáme i utřený česnek a zázvor a za další minutu sójovou omáčku, med a račatové pyré. Dobře promícháme a necháme zchladnout.
-
3
Z těsta vytvoříme 12 bochánků. Do každého zamotáme jednu dvanáctinu náplně (asi jednu lžíci). Skládáme je na plech podobným způsobem jako povidlové buchty. Necháme je 30 minut kynout. Potřeme je vejcem a pečeme 30 minut na 200 °C.