Perlička s cizrnou, dýní a meruňkami
Suroviny
- 200 g Meruňky sušené
- 200 g Kuskus
- 7 g Šafrán
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 10 g Koření ras el hanout
- 850 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Perlička
- 1 ks Dýně
- 1 ks Skořice celá
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1106 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 20 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 3825 mg
- Vláknina 31010.7 mg
- Vitamín A 31010.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Perličku naporcujeme, osolíme.
-
2
Cibuli nasekáme na jemno a opečeme ji na oleji doměkka, přidáme utřený česnek a oloupanou dýni, nakrájenou na kostičky. Po dvou minutách přidáme všechno koření a za pár minut i med, šafrán a citronovou šťávu. Vše zalijeme vývarem a přidáme cizrnu. Vložíme i perličku a přepůlené meruňky. Dusíme hodinu. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
-
3
Kuskus připravíme podle návodu.
-
4
Perličku podáváme s kuskusem.