Slaný medový cheesecake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 300 g Med včelí
  • 300 g Sýr krémový
  • 170 g Cukr krupice
  • 250 g Karamelové sušenky Speculoos
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 157.2 mg
  • Draslík 73.7 mg
  • Vláknina 100 mg
  • Vitamín A 100 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    Karamelové sušenky ( např. Lotus )můžeme rozmixovat, nebo je vložit do plastového sáčku a válečkem je rozdrtit na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem( 125 g ). Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno dortové formy vytřené máslem a vyložené pečicím papírem ( otevírací dortová forma o průměru 23 cm ).

  • 3

    Do velké mísy vlijeme 125 gramů rozehřátého másla, cukr, vločkovou mořskou sůl, med, bílý vinný ocet, vanilkovou pastu a smetanový sýr. Důkladně prošleháme. Přidáme smetanu ke šlehání a po jednom vešleháme vejce. Než přidáme další vejce, musí být předchozí dobře zapracované. Takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ a formu vložíme do předehřáté trouby. Po 45 ti minutách snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě dalších asi 15 minut, dokud náplň není ztuhlá kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a cheesecake v ní necháme úplně vychladnout. Potom ho přeneseme do chladničky a necháme nejméně 3 hodiny, ideálně však přes noc chladit.

Komentáře k receptu