Pečený pudink z přírodních sýrů
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 50 g Med včelí
- 150 g Sýr Ricotta
- 150 g Mascarpone
- 150 g Čerstvý kozí sýr
- 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Citrony
- 8 ks Fíky čerstvé
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 4 polévková lžíce Mandle
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Růžová voda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 46 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 383.5 mg
- Vláknina 11653.3 mg
- Vitamín A 11653.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrojíme z něj 8 stejných koleček o velikosti formiček, ve kterých budeme puding péct. Troubu předehřejeme na 150°C. Kolečka z listového těsta poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do trouby. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova, pak je necháme vychladnout. Teplotu v troubě snížíme na 120°C.
-
2
Na ozdobu omyjeme a osušíme čerstvé zralé fíky. Každý fík rozkrojíme na 4 díly, pokapeme je růžovou vodou a necháme je asi hodinu v lednici. Oloupané mandle rozpůlíme a odložíme do misky.
-
3
Krém: z omytého a osušeného citrónu nastrouháme do mísy jemně kůru. Přidáme k ní sýr ricottu, mascarpone, kozí sýr, med, 2 celá syrová vejce + ještě jeden bílek, smetanu, podle chuti sůl a pepř. Vše dobře promícháme do hladkého, hustého krému. Formičky naplníme krémem, dáme je na plech a do trouby. Sýrový pudink pečeme 25-30 minut při 120°C.
-
4
Na upečený pudink ve formičkách poklademe upečená kolečka z listového těsta, na ně poklademe lehké servírovací talířky a formičky překlopíme. Každou porci pudinku ozdobíme na 4 díly rozkrojeným čerstvým fíkem, posypeme mandlemi, polijeme tekutým medem a servírujeme.