Pečený pudink z přírodních sýrů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 50 g Med včelí
  • 150 g Sýr Ricotta
  • 150 g Mascarpone
  • 150 g Čerstvý kozí sýr
  • 170 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Fíky čerstvé
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Růžová voda
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 383.5 mg
  • Vláknina 11653.3 mg
  • Vitamín A 11653.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrojíme z něj 8 stejných koleček o velikosti formiček, ve kterých budeme puding péct. Troubu předehřejeme na 150°C. Kolečka z listového těsta poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do trouby. Pečeme přibližně 15 minut dozlatova, pak je necháme vychladnout. Teplotu v troubě snížíme na 120°C.

  • 2

    Na ozdobu omyjeme a osušíme čerstvé zralé fíky. Každý fík rozkrojíme na 4 díly, pokapeme je růžovou vodou a necháme je asi hodinu v lednici. Oloupané mandle rozpůlíme a odložíme do misky.

  • 3

    Krém: z omytého a osušeného citrónu nastrouháme do mísy jemně kůru. Přidáme k ní sýr ricottu, mascarpone, kozí sýr, med, 2 celá syrová vejce + ještě jeden bílek, smetanu, podle chuti sůl a pepř. Vše dobře promícháme do hladkého, hustého krému. Formičky naplníme krémem, dáme je na plech a do trouby. Sýrový pudink pečeme 25-30 minut při 120°C.

  • 4

    Na upečený pudink ve formičkách poklademe upečená kolečka z listového těsta, na ně poklademe lehké servírovací talířky a formičky překlopíme. Každou porci pudinku ozdobíme na 4 díly rozkrojeným čerstvým fíkem, posypeme mandlemi, polijeme tekutým medem a servírujeme.

Komentáře k receptu