Houbové stifado
Suroviny
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 75 g Olivy černé
- 500 g Cibule sterilovaná
- 100 ml Olej olivový
- 125 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Skořice celá
- 4 ks Hřebíček
- 5 ks Nové koření
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Houby čerstvé
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 33 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1609.4 mg
- Vláknina 43345.5 mg
- Vitamín A 43345.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové, jaké je chceme mít. Poté je odložíme stranou – olej necháme v pánvi.
-
2
Houby nakrájíme na 4 cm velké kousky. Česnek prolisujeme. Obojí dáme do pánve, kde se smažili cibulky a 10 minut opékáme dohněda.
-
3
Přidáme cibulky a víno a povaříme dalších 10 minut.
-
4
Přidáme asi 200 ml vody, rajčatový protlak, ocet, bobkový list, nové koření, skořici, hřebíček a pepř.
-
5
Rajčata oloupeme na nakrájíme na kousky. Přidáme je do pánve.
-
6
Vaříme nepřikryté na mírném plameni asi jednu hodinu.
-
7
Olivy nakrájíme najemno a přidáme je do pánve spolu s medem. Osolíme a opepříme.
-
8
Podáváme posypané nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.