Houbové stifado

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 75 g Olivy černé
  • 500 g Cibule sterilovaná
  • 100 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 ks Hřebíček
  • 5 ks Nové koření
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Houby čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1609.4 mg
  • Vláknina 43345.5 mg
  • Vitamín A 43345.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové, jaké je chceme mít. Poté je odložíme stranou – olej necháme v pánvi.

  • 2

    Houby nakrájíme na 4 cm velké kousky. Česnek prolisujeme. Obojí dáme do pánve, kde se smažili cibulky a 10 minut opékáme dohněda.

  • 3

    Přidáme cibulky a víno a povaříme dalších 10 minut.

  • 4

    Přidáme asi 200 ml vody, rajčatový protlak, ocet, bobkový list, nové koření, skořici, hřebíček a pepř.

  • 5

    Rajčata oloupeme na nakrájíme na kousky. Přidáme je do pánve.

  • 6

    Vaříme nepřikryté na mírném plameni asi jednu hodinu.

  • 7

    Olivy nakrájíme najemno a přidáme je do pánve spolu s medem. Osolíme a opepříme.

  • 8

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu