Vepřový bůček s medem a sójovou omáčkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 60 g Cukr třtinový
  • 125 ml Sójová omáčka
  • 80 ml Whisky
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Zázvor
  • 1 kg Vepřový bok
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1432 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 133 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 487.9 mg
  • Vláknina 40 mg
  • Vitamín A 40 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bok osolíme, opepříme a hodinu vaříme.

  • 2

    Smícháme sójovou omáčku, whisky, cukr, med, vodu a zázvor. Svaříme je.

  • 3

    Vepřový bok přendáme do pekáčku kůží nahoru, potřeme marinádou a pečeme hodinu na 170 °C za stálého potírání marinádou.

Komentáře k receptu