Ovesno-jogurtová buchta s ovocem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 400 g Ovesné vločky
  • 500 g Bílý jogurt
  • 800 g Kompot meruňkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 45.8 mg
  • Vláknina 3952.9 mg
  • Vitamín A 3952.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky zalijeme vodou (či lákem z kompotu) a necháme nabobtnat.

  • 2

    Přidáme med, jogurt a skořici a promícháme do hustého těsta (pokud je těsto příliš husté, tak stačí přidat vodu či jogurt x pokud je těsto řidké, tak přidáme vločky).

  • 3

    Na pečicím papírem vyložený plech vlijeme 1/2 těsta a poklademe na kousky nakrájeným ovocem a nakonec dáme druhou polovinu těsta.

  • 4

    Pečeme podle tloušťky buchty- já jsem pekla cca 1,5 hodiny na 170°C.

Komentáře k receptu