Hovězí plátky na pepři a medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 364.4 mg
  • Vláknina 1223 mg
  • Vitamín A 1223 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, rozkrájíme na plátky, okraje nařízneme. Každý plátek posypeme bohatě pepřem, naklepeme a jemně obalíme v mouce. Ve velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka po obou stranách opečeme. Měkké maso osolíme a poklademe na jednotlivé talíře.

  • 2

    Do zbylého oleje přidáme máslo, zalijeme vínem, vložíme med a povaříme na šťávu. Hotovou šťávou přeléváme opečené plátky na talířích. Nakonec porce ozdobíme na tenké plátky nakrájeným česnekem a podáváme.

Komentáře k receptu