Hovězí maso s hříbky na zelenině.

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 300 g Hříbky čerstvé
  • 250 g Smetana sladká
  • 3 ml Citrónová šťáva
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kari koření
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 282 mg
  • Vláknina 6644.3 mg
  • Vitamín A 6644.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso potřeme solí, pepřem. Oloupanou cibuli drobně nasekáme a společně s masem opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Přisypeme mraženou zeleninu, promícháme, zalijeme vodou a vložíme do horké trouby. Za častého polévání vlastní šťávou maso pečeme doměkka. Před dokončení pečení maso potřeme citrónovou šťávou smíchanou s medem a prolisovaným česnekem. Měkké maso vybereme, šťávu posypeme moukou, zalijeme vodou, smetanou. Ihned rozmixujeme a přivedeme k varu.

  • 2

    Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na tenké plátky, které osmahneme na rozehřátém másle. Ochutíme solí, pepřem, kari kořením a kmínem, a podusíme doměkka. Hříbky vmícháme do rozmixované omáčky, promícháme a společně prohřejeme.

  • 3

    Teplé maso nakrájíme na plátky, rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře. Přelijeme je hříbkovou omáčkou, na talíře přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu