Vepřové kotlety v medovo-pomerančové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 24 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 172.5 mg
- Draslík 926.1 mg
- Vláknina 841.5 mg
- Vitamín A 841.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety i s kostí očistíme, lehce po okraji nařežeme a z obou stran namočíme do marinády. Maso vložíme do mísy a pod fólií necháme alespoň hodinu marinovat.
-
2
Marinované kotlety položíme na olejem potřený rošt, na grilu předehřátém na střední teplotu grilujeme po každé straně asi 7 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
-
3
Na marinádu v misce smícháme rozehřátý med, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hořčici, prolisovaný česnek a sójovou omáčku.