Vepřové řízky v omáčce teriyaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 27 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 117.3 mg
- Draslík 699.9 mg
- Vláknina 567.5 mg
- Vitamín A 567.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso nakrájíme na řízky, ze čtyř stran hlouběji nařízneme. Řízky vložíme do mísy, přelijeme teriyaki omáčkou, maso v ní obalíme a pod fólií necháme alespoň 4 hodiny marinovat.
-
2
Marinované řízky položíme na olejem potřený rošt a pod grilem předehřátým na vyšší teplotu řízky opékáme z každé strany asi 6 minut. Během grilování maso potíráme omáčkou.
-
3
Na omáčku smícháme v rendlíku všechny suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme asi 6 minut.