Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Med včelí
- 120 g Strouhanka
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Oříšky piniové
- 30 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 1.5 kávová lžička Oregano
- 1.5 kávová lžička Petržel - nať
- 1.5 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 kg Vepřová panenka
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 38 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 198.8 mg
- Draslík 1474.6 mg
- Vláknina 2969 mg
- Vitamín A 2969 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oříšky nadrobno nasekáme a v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).
-
2
Očištěné maso rozkrájíme na 6 cm dlouhé kousky, každý přikryjeme připravenou oříškovou směsí a vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Maso pečeme pod grilem předehřátým na vyšší teplotu. Grilujeme zhruba 30 minut.
-
3
Mezitím připravíme medovou omáčku. V rendlíku smícháme citronovou šťávu, med, hořčici a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme asi 3 minuty.