Vepřová panenka v krustě s medovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Med včelí
  • 120 g Strouhanka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Oříšky piniové
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1.5 kávová lžička Oregano
  • 1.5 kávová lžička Petržel - nať
  • 1.5 kávová lžička Bazalka
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Vepřová panenka
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 198.8 mg
  • Draslík 1474.6 mg
  • Vláknina 2969 mg
  • Vitamín A 2969 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oříšky nadrobno nasekáme a v míse promícháme se strouhankou, sušenými bylinkami, citronovou šťávou a pepřem. Do směsi vlijeme rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Vypracujeme kompaktní hmotu (pokud se směs lepí, přidáme strouhanku).

  • 2

    Očištěné maso rozkrájíme na 6 cm dlouhé kousky, každý přikryjeme připravenou oříškovou směsí a vložíme do sádlem vymazaného pekáče. Maso pečeme pod grilem předehřátým na vyšší teplotu. Grilujeme zhruba 30 minut.

  • 3

    Mezitím připravíme medovou omáčku. V rendlíku smícháme citronovou šťávu, med, hořčici a kukuřičnou mouku. Za stálého míchání na mírném plameni vaříme asi 3 minuty.

Komentáře k receptu