Jehněčí svíčková v medové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 300 g Med včelí
  • 1.71 ml Olej rostlinný
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 49 mg
  • Vláknina 405 mg
  • Vitamín A 405 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1425.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpuštěný med smícháme v misce se sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem.

  • 2

    Maso potřeme medovou marinádou ze všech stran a pod fólií necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

  • 3

    Rošt pomažeme olejem, gril předehřejeme na vyšší teplotu. Odleželé maso položíme na rošt a 4 minuty zprudka zapékáme ze všech stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 6 minut. Často otáčíme a potíráme zbylou marinádou.

  • 4

    Grilované maso necháme chvíli odpočinout, poté šikmým řezem nakrájíme.

Komentáře k receptu