Jehněčí svíčková v medové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 19 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 49 mg
- Vláknina 405 mg
- Vitamín A 405 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1425.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpuštěný med smícháme v misce se sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem.
-
2
Maso potřeme medovou marinádou ze všech stran a pod fólií necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
-
3
Rošt pomažeme olejem, gril předehřejeme na vyšší teplotu. Odleželé maso položíme na rošt a 4 minuty zprudka zapékáme ze všech stran. Poté teplotu snížíme a maso grilujeme ještě asi 6 minut. Často otáčíme a potíráme zbylou marinádou.
-
4
Grilované maso necháme chvíli odpočinout, poté šikmým řezem nakrájíme.