Jehněčí roštěná v sójové marinádě
Suroviny
- 800 g Jehněčí maso
- 300 g Med včelí
- 100 g Roketa
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2.5 ks Cibule červená
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 6 ks Limetka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 25 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 259.7 mg
- Vláknina 11049.5 mg
- Vitamín A 11049.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1901 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso očistíme, okrájíme případný tuk a přelijeme sójovou marinádou. Tu připravíme smícháním sójové omáčky, prolisovaného česneku a rozpuštěného medu. Maso pod fólií necháme alespoň 5 hodin marinovat.
-
2
V mezičase připravíme limetkovou salsu. Cibule nakrájíme nadrobno, chilli papričky zbavíme semínek a pokrájíme na jemno, roketu opláchneme a rozsekáme nahrubo. Limetky oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme pecičky a dužinu krájíme nadrobno. V mise promícháme limetky, cibuli, sůl, pepř, cukr, roketu i chilli papričky. Necháme vychladit.
-
3
Odleželé maso položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, nejprve několik minut pečeme zprudka, poté teplotu snížíme, maso obrátíme a grilujeme alespoň 8 – 10 minut. Během pečení maso obracíme, potíráme marinádou.
-
4
Podáváme s limetkovou salsou.