Grilované kotlety v medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Med včelí
  • 800 g Telecí kotlety
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 705.6 mg
  • Vláknina 433.3 mg
  • Vitamín A 433.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kotlety osolíme a opepříme. Med rozehřejeme, aby byl tekutý, poté do něj vmícháme chilli koření. Medem důkladně kotlety z obou stran potřeme a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny marinovat.

  • 2

    Odleželé kotlety rozložíme na grilovací mřížku, kterou jsme potřeli olejem, v grilu předehřátém na střední teplotu pečeme po každé straně asi 5 – 6 minut. Během grilování maso potíráme zbylým medem.

Komentáře k receptu