Jáhlová kaše s medem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 36 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 10.5 mg
- Vláknina 80 mg
- Vitamín A 80 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1279.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly vsypeme do cedníku a propereme je pod tekoucí vodou nejméně třikrát. Potom je ještě dvakrát propereme horkou vodou a vsypeme do hrnce. Vložíme k nim půlku másla, zalijeme studeným mlékem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme poklicí, plamínek ztlumíme na úplné minimum a povaříme jáhly doměkka, tak 20 minut, aby vznikla kaše.
-
2
Hotovou kaši stáhneme ze sporáku, ihned vlijeme smetanu a dobře promícháme. Podle chutí přisolíme, pocukrujeme, vložíme zbylé máslo. Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci pokapeme medem a podáváme.