Kolečka se skořicí
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr krupice
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Cukr vanilka
- 200 g Med včelí
- 100 g Cukr skořicový
- 6 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 3 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 7 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 80.8 mg
- Draslík 173.5 mg
- Vláknina 3079 mg
- Vitamín A 3079 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo spolu s cukrem a medem v kastrůlku na mírném ohni, za stálého míchání, přivedeme k varu. /Nemůžeme vařit, jen zahřívat./ Stáhneme ze sporáku, přidáme citrónovou šťávu, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, vanilkový cukr a vmícháme vejce. Ze surovin vypracujeme těsto, které odložíme na 30 minut do lednice.
-
2
Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vychladlé těsto, které rozválíme na velký plát silný 4-5 mm. Vykrajovací formičkou nebo skleničkou o průměru 5-6 cm vykrajujeme kolečka. Naskládáme je vedle sebe, po celé ploše suchého plechu.
-
3
Potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do nahřáté trouby. Pečeme při 170 stupňové teplotě 15 minut.
-
4
Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Ještě teplá kolečka celá potřeme teplým medem, obalíme ve skořicovém cukru a necháme volně úplně vychladnout.