Medový koláč s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 1 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 57 mg
- Vláknina 8170 mg
- Vitamín A 8170 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do suché pánve nasypeme krystalový cukr a necháme rozpustit, jakmile začne hnědnout, odstavíme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na silnější plátky. Vsypeme do pánve a obalíme v karamelu.
-
2
Do mísy nasypeme mouku, cukr, přilijeme mléko, med, přidáme jedlou sodu, mletý anýz a vypracujeme těsto. Do formy na dno položíme hrušky, na ně nalijeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 50 minut.
-
3
Koláč podáváme vychladlý.