Pomerančové perníčky
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná celozrnná
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 50 g Pomerančová kůra
- 100 g Med včelí
- 5 g Skořice mletá
- 5 g Zázvor mletý
- 5 g Muškátový oříšek
- 8 g Anýz mletý
- 25 g Máslo čerstvé
- 0.8 g Tuk
- 40 ml Pomerančová šťáva
- 60 ml Mléko polotučné
- 100 ml Voda pitná
- 2 ks Hřebíček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 7 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 9.2 mg
- Draslík 496.4 mg
- Vláknina 11532.5 mg
- Vitamín A 11532.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku vložíme pomerančovou kůru, přilijeme vodu, přidáme med, mletou skořici, zázvor, mletý muškát, mletý anýz, celý hřebíček, přivedeme k varu a 10 minut vaříme. Z rendlíku vyjmeme kůru, celý hřebíček, přidáme máslo a necháme rozpustit. Rendlík odstavíme z ohně, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, vsypeme mouku, kypřící prášek a vypracujeme těsto. Malé formičky vymastíme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
-
2
Perníčky necháme vychladnout, vyklepneme z formiček a podáváme.