Mandarinkový zelný salát
Suroviny
- 600 g Zelí hlávkové bílé
- 20 g Kopr čerstvý
- 3 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Mandarinky
- 1 ks Cibule
- 1 dl Olej olivový
- 1 dl Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 25 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 535.3 mg
- Vláknina 11992.3 mg
- Vitamín A 11992.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky, ty vložíme do misky, polijeme olejem, citrónovou a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme tekutý med, chilli koření. Rukou vše dobře promícháme a promačkáme.
-
2
Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme, překrojíme na půlky a vmícháme do misky k zelí. Nakonec přimícháme tence nakrájenou, oloupanou červenou cibuli, nasekaný kopr. Salát dáme do chladna 60 i více minut odležet.