Mandarinkový zelný salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Mandarinky
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 535.3 mg
  • Vláknina 11992.3 mg
  • Vitamín A 11992.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí nakrájíme na tenké nudličky, ty vložíme do misky, polijeme olejem, citrónovou a pomerančovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme tekutý med, chilli koření. Rukou vše dobře promícháme a promačkáme.

  • 2

    Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme, překrojíme na půlky a vmícháme do misky k zelí. Nakonec přimícháme tence nakrájenou, oloupanou červenou cibuli, nasekaný kopr. Salát dáme do chladna 60 i více minut odležet.

Komentáře k receptu