Medové krevetky na grilu
Suroviny
- 150 g Salát ledový
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Citrony
- 12 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 5 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 3.2 mg
- Draslík 153.4 mg
- Vláknina 4658.8 mg
- Vitamín A 4658.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hluboce zmražené loupané krevetky necháme přes noc rozmrazit. Druhý den krevetky očistíme, odstraníme jim černé střívko a omyjeme je pod tekoucí vodou. Krevetky poté necháme v sítu okapat a vložíme je do mísy.
-
2
V menší misce smícháme tekutý med, sójovou omáčku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a čerstvě pomletý pepř. Krevetky promícháme s marinádou a necháme je "odpočívat" asi 1 hodinu.
-
3
Omytý citron a limetku osušíme a nakrájíme na měsíčky. Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a drobné lístky otrháme na ozdobu. Ještě omyjeme listy ledového salátu.
-
4
Gril rozpálíme až na 300°C. Krevetky poklademe na rošt grilu a grilujeme je z každé strany 2-3 minuty dozlatova (podle velikosti).
-
5
Krevetky jsou hotové, jakmile se jim tvoří bublinky mezi tělem a hlavičkami.
-
6
Grilované krevetky položíme na mísu, ozdobíme je listy salátu, citronem, limetkou a servírujeme.