Medové bramborky
Suroviny
- 330 g Brambory vařené ve slupce
- 60 g Mouka pšeničná hrubá
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr skořicový
- 2 špetka Sůl
- 1.3 dl Mléko plnotučné
- 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 8 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 6 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 127.2 mg
- Draslík 398.9 mg
- Vláknina 7025 mg
- Vitamín A 7025 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 208.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 žloutky, lžíci moučkového cukru, 1.3 dl mléka, 2 špetky soli a těsto dobře promícháme. 2 bílky vyšleháme na tuhý sníh a zlehka je zapracujeme do těsta.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Plnou lžičkou vykrajujeme noky a klademe je do rozpáleného omastku. Smažíme je z každé strany dozlatova. Horké rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme roztopeným medem (2-3 lžíce na porci). Servírujeme hned teplé.