Kynuté šišky s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Med včelí
  • 35 g Droždí
  • 60 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 8 polévková lžíce Mák mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 283.3 mg
  • Vláknina 6316.7 mg
  • Vitamín A 6316.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 433.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí, trochy vlahého mléka a mouky umícháme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, olej, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto, které na teplém místě pod utěrkou necháme kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta vyválíme váleček, z kterého krájíme krátké šišky. Ty necháme ještě dokynout.

  • 3

    Plech si vymažeme trochou másla, potom na něj dáme vykynuté šišky a potřeme je zbývajícím máslem, aby se neslepily. V předehřáté troubě pečeme šišky dozlatova.

  • 4

    Upečené šišky necháme vychladnout, namočíme je do zbylého teplého mléka, posypeme cukrem, mletým mákem a polijeme vlažným medem.

Komentáře k receptu