Grilované jehněčí maso na medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 31 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 231 mg
- Vláknina 7634.8 mg
- Vitamín A 7634.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2375.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme sójovou omáčku s medem a prolisovaným česnekem. Dobře zamícháme a směsí potřeme plátky masa. Necháme v ledničce dvě hodiny.
-
2
Limetky oloupeme, pokrájíme na kostičky a zbavíme pecek. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s pokrájenou limetkou. Přidáme listy rokety, nasekanou čili papričku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a dáme do ledničky.
-
3
Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Jehněčí grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. V průběhu ještě několikrát potřeme marinádou.
-
4
Podáváme spolu s limetkovou salsou.