Kompot z hroznového vína v medovém nálevu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 ks Hřebíček
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 3 kg Hroznové víno
  • 1.5 kg Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 178 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 178 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 654.2 mg
  • Vláknina 6277.2 mg
  • Vitamín A 6277.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé hrozno důkladně omyjeme, otrháme bobule, odstraníme stopky a rozdělíme do sklenic. Med rozmícháme s octem, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Mezitím sbíráme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Hroznové víno přelijeme horkým nálevem.

  • 2

    Sklenice ihned zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece.

Komentáře k receptu