Kompot z hroznového vína v medovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 178 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 178 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 654.2 mg
- Vláknina 6277.2 mg
- Vitamín A 6277.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé hrozno důkladně omyjeme, otrháme bobule, odstraníme stopky a rozdělíme do sklenic. Med rozmícháme s octem, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Mezitím sbíráme pěnu, která se vytvoří na povrchu. Hroznové víno přelijeme horkým nálevem.
-
2
Sklenice ihned zavíčkujeme a necháme vychladnout zabalené v dece.