Medový ořechový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.4 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ořechový olej
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 88.6 mg
  • Vláknina 2658.7 mg
  • Vitamín A 2658.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlašské ořechy najemno nasekáme.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme med, olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.

  • 3

    Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 4

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 5

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení - některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme velmi jemně nasekané ořechy.

  • 6

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu