Medový ořechový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 16 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 2.2 mg
- Draslík 88.6 mg
- Vláknina 2658.7 mg
- Vitamín A 2658.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlašské ořechy najemno nasekáme.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme med, olej a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami.
-
3
Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
-
4
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
5
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou barvu kůrky, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení - některé přístroje nás upozorní zvukovým signálem - přisypeme velmi jemně nasekané ořechy.
-
6
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme, potřeme medem a necháme vychladnout.